Leefbeton vloer

Bij deze woning hebben we zowel binnen als buiten een prachtige leefbeton vloer mogen leggen. Binnen is er gekozen voor beton in een warme grijze kleur. Buiten is er gekozen voor dezelfde kleur, maar voor een andere afwerking. De vloer buiten is afgewerkt met graniet om de vloer anti-slip te maken. 

Een betonvloer in of om uw woning

Leefbeton, ook wel bekend als woonbeton, is een hoogwaardig betonproduct wat sterk, onderhoudsvriendelijk en natuurlijk waterdicht is. Beton geeft een moderne, industriële twist aan het interieur en is zowel als betonvloer binnen en als betonvloer buiten te gebruiken. De mogelijkheden die dit soort vloer biedt zijn eindeloos. 

De innovatieve samenstelling die een deze vloer heeft, zorgt ervoor dat de betonvloer op vrijwel elke ondergrond aangebracht kan worden. Vanzelfsprekend is preventief en regelmatig onderhoud gewenst om de vloer nóg langer mooi te houden. Doordat de vloer zo lang goed blijft, is het prijstechnisch een interessante optie wanneer u van plan bent een nieuwe vloer aan te schaffen.

Op zoek naar inspiratie voor uw nieuwe betonvloer? Neem eens een kijkje op onze inspiratie pagina.

Woonbeton vloer van Concrete Ideas
Een leefbeton vloer van Cimitec

Leefbeton

Leefbeton is een waterdicht cementgebonden product, ook wel beton-ciré of woonbeton genoemd. Je kunt het toepassen op vloeren en wanden. Ook wordt leefbeton niet verdund met water, maar met een speciale hars. Hierdoor worden betonlook producten sterker en flexibeler. Een andere belangrijke eigenschap is dat Beton-Ciré door zijn oppervlaktevoorbereiding op bijna alle ondergronden kan worden toegepast.

Bovendien is beton niet alleen mooi, maar ook zeer functioneel. Muren en vloeren van woonbeton zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Dit product heeft geen naden om vocht of vuil binnen te houden. Zo profiteert u met leefbeton van een lange levensduur, ook bij weinig of geen onderhoud.

Woonbeton vloer van Concrete Ideas
Een leefbeton vloer van Cimitec

Onderhoud van leefbeton

Als het om onderhoud gaat, heeft beton-cire meerdere mogelijkheden. Door de speciale coating is normaal licht onderhoud geheel zonder problemen. Dit omvat stofzuigen, dweilen en vegen met zachte borstels en rubberen wielen. Vilt wordt aanbevolen onder tafel- en stoelpoten. Dit om krassen op uw werfbetonvloeren te voorkomen.

Eigenschappen van woonbeton
Een unieke uitstraling die onder andere oplosmiddelvrij, naadloos, slijtvast, hypoallergeen en onderhoudsvriendelijk is.  

Warm en krachtig

De betonlook vloer en wanden zijn volledig geïntegreerd. Deze look is niet alleen cool, maar kan je huis ook een unieke en warme sfeer geven. Ben je een grote fan van die funky betonlook? Vervolgens kunt u leefbeton aanbrengen op uw vloeren of wanden. Door de verschillende applicatietechnieken is geen enkele beton-ciré applicatie hetzelfde. U kunt kiezen voor een gladde betonlook, maar ook voor een troebele of oneffen look.

Beton in huis is zeer onderhoudsvriendelijk. Zelfs als u betonnen vloeren of wanden in woningen nooit grondig schoonmaakt, zullen ze er jarenlang geweldig uit blijven zien. Ten slotte is leef-beton, omdat het product waterdicht is, ook geschikt voor gebruik in de keuken of badkamer. 

Eindeloze mogelijkheden

Leefbeton staat niet alleen geweldig op uw vloer, het voelt ook heel comfortabel aan uw voeten. Dit komt doordat beton-ciré een speciale hars mengt, waardoor het cementproduct zeer flexibel is. Hoewel de betonnen vloer ter plaatse erg hard is, voelt deze wel goed aan als u erop loopt. Daarnaast kunt u door middel van vloerkleden ook combineren met kleuren in huis en het lopen op uw betonvloer in huis ietwat verzachten. Tussen de foto’s is ook genoeg inspiratie voor betonvloeren te vinden.

Tot slot kiest u zelf de uitstraling van uw vloer. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gladde betonlook vloer, maar u kunt de vloer ook een troebele textuur geven. Dankzij de verschillende toepassingstechnieken van woonbeton is bijna alles mogelijk!