Woonbeton vloer

Bent u op zoek naar een mooie, slijtvaste en natuurlijk ogende vloerafwerking die in verschillende kleuren en oppervlaktestructuren kan worden aangebracht? Dan is woonbeton zeker een doordachte en duurzame optie. Woonbeton is een 3 tot 4 mm dikke cementgebonden gietvloer die op elke ondergrond kan worden aangebracht en een zeer authentieke uitstraling heeft. Het bestaat uit een mengsel van cement, pigmenten, water en mineralen en is daarom ook een milieuvriendelijk product, vooral omdat het geen chemische oplosmiddelen bevat.

Woonbeton biedt veel substantiële voordelen ten opzichte van andere vloerafwerkingen. Het is slijtvast, ondoordringbaar, gemakkelijk schoon te houden en voert de warmte van vloerverwarming goed af. In vergelijking met andere soorten gietvloeren zoals PU-vloeren en epoxyvloeren heeft woonbeton een authentieke uitstraling met een veel minder industriële uitstraling. Om deze reden kiezen zowel particulieren als bedrijven vaak voor een woonbeton vloer!

Woonbeton vloer van Concrete Ideas
Een leefbeton vloer van Cimitec

Is woonbeton overal toepasbaar?

Een veelgehoorde klacht die mensen horen als het om woonbeton gaat, is dat ze door de vele mogelijkheden niet meer weten wat te doen of kiezen. Vooral op internet is een reeks kleurrijke adressen verschenen die gewoon woonbeton aanbevelen voor allerlei soorten ruimtes en alle oppervlakken. Er zijn ook vloerleveranciers op de markt die ‘woonbeton’-producten op de markt brengen, die we niet specifiek als woonbeton bestempelen. Bij Concrete Ideas hebben we het bij echte cementgebonden vloeren over woonbeton, dat in dunne lagen over bestaande betonvloeren wordt gelegd. Vloeren worden afgewerkt met een polyurethaanafwerking of was, wat vanwege de open structuur van deze afwerking niet wordt aanbevolen voor sommige residentiële betonvloeren in zeer vochtige ruimtes. Op basis van de bovengenoemde onvolledige informatie over het product op internet, zou u een grondige kennis van de situatie moeten hebben van een ervaren woningbetonbouwer.

Bovendien is beton niet alleen mooi, maar ook zeer functioneel. Muren en vloeren van woonbeton zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Dit product heeft geen naden om vocht of vuil binnen te houden. Zo profiteert u met leefbeton van een lange levensduur, ook bij weinig of geen onderhoud.